Bijeenkomst donderdag 21 september 2023

Op donderdag 21 september 2023 heeft het bestuur van Stichting Hartcentrum Twente, in nauwe samenwerking met het Thorax Centrum Twente, een even interessante als unieke blik gegeven achter de schermen van het TechMed simulatiecentrum van de Universiteit Twente. Hier leren hartchirurgen de fijne kneepjes van nieuwe chirurgische ingrepen. Er werd o.a. getoond hoe ‘kloppend hart chirurgie’ in zijn werk gaat, hoe een hartchirurg een hartklep vervangt via de lies en hoe patiënten herstellen na een hartinfarct in een (gesimuleerde) huisomgeving. Maar de aanwezigen werden ook zelf uitgedaagd. Men kon eigenhandig op de scopie-simulator proberen een operatie tot een goed einde te brengen.

Zodra er een nieuwe bijeenkomst wordt georganiseerd, wordt alle informatie vermeld op deze website.

 

Waar zoek je naar?